Właściwości
Wszystkie produkty spełniają wymagania wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Posiadają Certyfikaty: EN 13432 i ASTM 6400. Wyprodukowane są zgodnie z dobrą praktyką higieniczną i produkcyjną. Są idealne dla gastronomii. Można z nich bezpiecznie korzystać w barze, restauracji, domu, na pikniku. Kubki do napojów ciepłych mają bardzo dobre właściwości termiczne i izolacyjne, te z podwójną ścianką, tłoczone i karbowane świetnie rozprowadzają ciepło i nie parzą w dłonie. Kubki do napojów zimnych i opakowania z PLA wytrzymują temperaturę do 40 C. Są idealne do napojów zimnych, deserów, koktajli itp. Słomki są lekkie, mocne o zwiększonej odporności na zgniatanie. Wytrzymują temperatury od -25 C do 40 C. Opakowania, pojemniki, talerze z trzciny cukrowej można używać w piekarniku, mikrofalówce, lodówce, zamrażarce. Wytrzymują temperatury od - 20 C do 220 C. Można w nich serwować dania ciepłe, zimne, oleiste i tłuste. Przed podgrzaniem należy zdjąć pokrywkę z PLA jeśli pojemnik takową posiada. Naczynia z otrąb pszennych, naczynia jadalne są wytrzymałe i stabilne, odporne na wysokie temperatury. Naczynia z liści palmowych można używać do zimnych, gorących, wilgotnych, oleistych potraw. Nadają się do przechowywania żywności w zamrażarkach oraz do używania w piekarniku i kuchence mikrofalowej.